New York to Trans Fats: Youre Out! cd

Tylko na podstawie tego efektu szacuje się, że spożycie trans tłuszczu powoduje około 6% zdarzeń wieńcowych w Stanach Zjednoczonych, w tym około 27 000 zgonów rocznie w całym kraju i około 1400 rocznie w Nowym Jorku. Ponieważ nowojorczycy, podobnie jak inni Amerykanie, spożywają mniej więcej jedną trzecią swoich codziennych kalorii z jedzenia w restauracji, Frieden szacuje, że wyeliminowanie sztucznych tłuszczów trans z miejskich jadłospisów powinno zaoszczędzić od 200 do 500 osobników rocznie, w zależności od mieszanki tłuszczów zastąpionych . Korzyści mogą być znacznie większe. Perspektywiczne badania kohortowe sugerują, że wysokie spożycie tłuszczów trans wiąże się ze znacznie większym wzrostem częstości chorób serca, niż można się było spodziewać po wpływie tłuszczów na same lipidy w surowicy, i uważa się, że tłuszcze trans przyczyniają się do rozwoju choroby mechanizmy, takie jak promowanie stanu zapalnego i wywoływanie dysfunkcji komórek śródbłonka. Ostatnio oszacowano, że całkowita zamiana sztucznych tłuszczów trans na bardziej zdrowe nienasycone tłuszcze może zapobiec 12 do 22% zawałów mięśnia sercowego i zgonów z powodu choroby wieńcowej.2
W Nowym Jorku Frieden i jego personel spróbują zbadać skutki nowych przepisów dotyczących tłuszczów trans, śledząc tłuszcze, które zastępują restauracje i ewentualnie analizując chemicznie niektóre pozycje menu, aby zmierzyć poziomy tłuszczów trans. Mogą również mierzyć poziomy kwasów tłuszczowych trans w surowicy ochotników i porównywać je z poziomami w przechowywanych próbkach surowicy z badania stanu zdrowia i odżywiania z New York City w 2004 roku. Ponieważ zmniejsza się również zawartość tłuszczów trans w supermarketach, trudno będzie ocenić, ile zmian można przypisać regułom restauracji.
Biorąc pod uwagę takie zmiany w przemyśle spożywczym, niektórzy eksperci od żywienia uważają, że sztuczne tłuszcze trans można niemal wyeliminować ze średniej amerykańskiej diety. Po tym, jak panel Instytutu Medycyny zalecił, aby spożycie kwasów tłuszczowych trans było tak niskie, jak to tylko możliwe, 3 Urząd ds. Żywności i Leków (FDA) ogłosił w 2003 r., Że wymagałoby to, by zawartość tłuszczów trans została wymieniona na oznaczeniu wartości odżywczej pakowanej żywności zaczynającej się w 2006 – chociaż żywność zawierająca mniej niż 0,5 g tłuszczy trans w jednej porcji może mieć 0 g na swoim panelu faktów żywieniowych . Według Waltera Willetta, profesora nauk o żywieniu i polityki w Harwardzkiej Szkole Zdrowia Publicznego, firmy przeprowadziły badania marketingowe i odkryły, że większość Amerykanów słyszała o tłuszczach trans i wiedzieli, że zostały uznane za niezdrowe, więc wymóg etykietowania motywował ich aby się ich pozbyć. Strach przed procesami sądowymi był prawdopodobnie kolejną motywacją. Począwszy od 2003 r. Producenci tacy jak Frito-Lay, Kraft i Campbell przeformułowali popularne marki chipsów, ciastek i krakersów, aw 2004 r. Niektóre sieci restauracji ogłosiły, że przestały gotować z częściowo uwodornionymi olejami roślinnymi. W niedawnym badaniu CSPI 50 największych amerykańskich sieci restauracji, 33 zgłosiło, że już przestały używać olejów lub że są w trakcie przełączania się na alternatywy dla niektórych lub wszystkich pozycji menu.
Pęd do usuwania tłuszczów trans z żywności zwiększył zapotrzebowanie na nowe odmiany oleju, w tym oleju sojowego o niskiej zawartości kwasu linolenowego (kwas tłuszczowy podatny na utlenianie, który może zmienić smak i skrócić okres przydatności do spożycia zwykłego oleju sojowego)
[podobne: ile lat trwają studia medyczne, hipokrates gorzów, apopatram opinie ]

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

0 odpowiedzi na „New York to Trans Fats: Youre Out! cd

  1. Diana pisze:

    najgorsze są skurcze jelit

  2. Marcel pisze:

    [..] Oznaczono ponizsze tresci z artykulu oryginalnego: powiększanie ust kielce[…]

  3. Overrun pisze:

    Dwóch lekarzy mnie zbyło, wyraźnie nie chcieli tego kłopotu.